Președintele Timofti a transmis un mesaj omologului său german, în legătură cu atentatele din ultimele zile, din Germania

Excelență,

Am aflat cu tristețe și îngrijorare despre atacurile crude, fără justificare, săvârșite, în ultimele zile, pe teritoriul Republicii Federale Germania, în care au avut de suferit civili nevinovați.

În aceste clipe de grea încercare, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, doresc să exprim întreaga solidaritate cu poporul german și să transmit susținerea noastră în lupta cu acțiunile de tip terorist care pun în pericol viața și siguranța cetățenilor și locuitorilor Germaniei.

Devenind din ce în ce mai difuze, atacurile de acest fel afectează securitatea internațională și, fără îndoială, vin să răspândească, în primul rând, panica, neîncrederea și nesiguranța în societăți stabile și dezvoltate.  

Pe această cale, confirm, Excelență, receptivitatea deplină a țării mele la apelurile autorităților germane și comunității internaționale în lupta împotriva amenințărilor teroriste