CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Igor Dodon a semnat un necrolog în memoria primului președinte al Parlamentului Republicii Moldova Alexandru Moșanu

Am primit cu profunda tristețe vestea încetării din viață a primului președinte al Parlamentului Republicii Moldova Alexandru Moșanu.

În calitate de președinte al Parlamentului (1990-1993) și de deputat (1990-1998), Alexandru Moșanu rămâne una dintre figurile marcante din istoria noastră. Pentru contribuția sa în dezvoltarea democrației și a principiilor statului de drept, Alexandru Moșanu a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Parlamentului, Medalia Democrației. 

Alexandru Moșanu s-a afirmat ca un remarcabil istoric, profesor universitar și doctor habilitat în științe istorice. A fost un participant activ la schimbările majore ale țării noastre din momentul obținerii independenței și a jucat un rol important în consolidarea proceselor democratice în Republica Moldova.

În acest moment de adâncă tristeţe pentru noi toţi, adresăm sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au preţuit.

Ne alăturam doliului familiei, prietenilor, discipolilor, colegilor și întregului popor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Igor DODON  Președintele R.Moldova    

Andrian CANDU  Președintele Parlamentului     

Pavel FILIP  Prim-ministru