Mesajul președintelui Timofti adresat președintelui român Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naţionale a României

STIMATE DOMNULE PREŞEDINTE,

Am onoarea și plăcerea să Vă adresez felicitări din toată inima, cu titlu personal și din numele poporului Republicii Moldova, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Este o sărbătoare pentru toți românii, inclusiv pentru cei din partea stângă a râului Prut. La 1 decembrie 1918, Basarabia se afla deja în componența României, prin votul istoric al Sfatului Țării de la 27 martie 1918, ceea ce constituie pentru noi, urmașii marilor noștri înaintași, un adevărat motiv de mândrie.

Cu multă satisfacție constat că în prezent raporturile politice, economice și interumane dintre cele două state românești sunt în ascensiune. Apreciem înalt eforturile pe care le depune România și Dumneavoastră personal pentru avansarea Republicii Moldova pe drumul european, precum și pentru modernizarea instituțiilor noastre publice prin intermediul proiectelor sprijinite financiar de către autoritățile de la București.

Permiteți-mi să Vă asigur, Excelență, că ne bucură orice realizare a României, pe plan intern și extern. Ne dorim ca și Republica Moldova să progreseze pe calea reformelor democratice și să facă un pas decisiv către marea familie europeană. Sunt convins că acest deziderat este posibil prin cooperarea multidimensională pe care o promovați Dumneavoastră, în calitate de Președinte al României, și pe care o dezvoltăm în comun.

Transmițând urări de prosperitate poporului român, Vă rog să acceptaţi, Stimate Domnule Preşedinte, expresia deosebitei mele consideraţii.

 LA MULŢI ANI!