CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesajul președintelui Nicolae Timofti cu prilejul Zilei juristului

„Stimați colegi,

Cu ocazia sărbătorii noastre profesionale, Vă adresez tuturor sincere felicitări și Vă urez să aveți în continuare realizări și performanțe prin care să recâștigați încrederea cetățenilor.

Încă înainte ca Republica Moldova să-și obțină Independența, dar mai ales în anii care au urmat, corpul de juriști din acea vreme a avut o contribuție esențială la debarasarea de sistemul perimat sovietic și crearea, și fortificarea instituțiilor statului și a structurilor din sistemul organelor de drept. Vă îndemn astăzi să arătăm respect și considerație acelor oameni, ale căror principii și profesionalism trebuie urmate, pentru a reclădi sistemul zdruncinat în anii 2000 de un regim care se îndepărtase de valorile democratice.

Ține de onoarea noastră să reabilităm acest sistem în forma pe care și-au dorit-o cei care au stat la începuturile sale. De prestația juriștilor depinde succesul de mai departe al țării noastre și bunăstarea tuturor compatrioților noștri, nu numai a unora dintre ei. Cu toții avem dreptul la un tratament corect și egal din partea instituțiilor statului. Dar ceea ce legile, și în primul rând Constituția, garantează, Dumneavoastră trebuie să îndepliniți. Nu uitați niciodată că nimeni nu este mai presus de Lege.

Condițiile de lucru și de salarizare în care activați astăzi, precum și potențialul Dumneavoastră intelectual și profesional, Vă permit și Vă ajută să Vă ridicați la înălțimea așteptărilor populației. Am încredere că se poate schimba mentalitatea corpului de juriști și îmi pun speranța în tinerii competenți și merituoși care vin în sistem, și care trebuie selectați și promovați după criterii profesionale și de integritate.

Vă urez mult succes și sănătate, Dumneavoastră și familiilor Dumneavoastră.

Sper ca peste un an, la o nouă aniversare a Zilei juristului, să putem vorbi de performanțe reale și palpabile”.