CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesajul Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia Zilei Drapelului de Stat

Dragi cetățeni,

Astăzi, onorăm Tricolorul, Drapelul de Stat al țării noastre, simbolul cu care ne-am dobândit independența, libertatea și suveranitatea, dreptul de a alege, noi pentru noi, calea pe care vrem să mergem. 

A fost simbolul mișcării noastre de eliberare națională, ne-a unit în podurile de flori și în rezistența  după zeci de ani de ocupație sovietică și deznaționalizare. Acum trei decenii, când poporul nostru lupta pentru redobândirea identității naționale, Tricolorul era un veritabil simbol al curajului, al demnităţii, al libertății și viitorului nostru.

Astăzi, sub acest Drapel este dusă faima țării noastre în toată lumea. Doar săptămâna trecută, Tricolorul nostru a fost ridicat sus în sălile sportive din Croația, Armenia, Israel, Turcia în cadrul unor evenimente sportive de anvergură în cinstea atleţilor moldoveni. Vreau să mulțumesc sportivilor pentru performanțele înregistrate la campionatele recente și pentru că ne-am simțit mândri și uniți în succesul stegarilor noștri. 

În 2023 putem purta drapelul cu mândrie și nestingheriți oricând și oriunde am fi. 

Drapelul ne aduce fiecăruia aminte de unitate - Moldova este suverană, independentă și indivizibilă.

Indiferent de culoarea politică, acum, mai mult ca niciodată, trebuie să fim uniți sub culorile Tricolorului. Să muncim împreună, cot la cot, pentru a construi Moldova prosperă, sigură și europeană, Moldova cu care să putem să ne mândrim necondiționat. 

Trăiască drapelul de stat, trăiască Republica Moldova!