CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesajul de felicitare adresat de președintele Nicolae Timofti cu prilejul Sărbătorii Învierii Domnului

Stimați concetățeni,

În aceste momente de înălțare sufletească, prilejuită de sărbătoarea Învierii Domnului, doresc să Vă adresez tuturor cele mai cordiale urări de pace, de sănătate, de bunăstare și de armonie în familiile Dumneavoastră.

Cea mai mare sărbătoare creștinească poartă o semnificație spirituală deosebită. Învierea Mântuitorului reprezintă biruința iubirii asupra păcatului, urii și morții. Este un prilej pentru fiecare dintre noi de a reflecta asupra valorilor creștine: credința, dragostea, iertarea, speranța. De Paști, să fim împăcați și conștienți că trebuie să fim deschiși spre fapte bune.

Respectând tradiția strămoșească, să fim în această zi alături de cei dragi, așezați împreună la masa de sărbătoare, pe care să găsim ouă roșii, pască și cozonac. Deși în această perioadă ne confruntăm cu numeroase probleme și provocări, este important să păstrăm aceste frumoase datini, întru unitatea și dăinuirea noastră ca popor, întru făurirea binelui comun și întru dezvoltarea țării.

Sărbătoarea Miracolului și Speranței ne va ajuta să depășim toate obstacolele, pentru a asigura pacea și buna înțelegere în țară. Lumina Învierii Domnului să ne călăuzească în toate câte le avem de realizat și să ne facă mai încrezători în viitor.

HRISTOS A ÎNVIAT!