CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Mondiale a femeilor din mediul rural

Dragi femei,

Astăzi marcăm Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural. Ideea celebrării anuale a unei Zile mondiale dedicate femeilor din mediul rural s-a conturat în septembrie 1995, la Beijing, în cadrul unei Conferinţe a ONU pentru femei. Sărbătoarea a fost constituită pentru a recunoaște și a susține implicarea acestor femei în societate.

Este o sărbătoare importantă pentru Moldova, or majoritatea populației din satele noastre o constituie femeile. Ele sînt cele care muncesc din greu din zori și pînă seara, care ne învață copiii în școli, care în lipsa bărbaților, plecați la muncă peste hotare, se ocupă de agricultură, au grijă de gospodărie și de copii, administrează afaceri și depășesc cu mare dibăcie problemele cu care se confruntă, contribuind la bunăstarea familiilor și dezvoltarea economiei rurale. Ele sînt mamele și surorile noastre.

Astăzi, femeile din mediul rural, ca niciodată au nevoie de sprijinul și susținerea noastră, deoarece ele rămân a fi partea cea mai vulnerabilă a societății, fiind afectate de sărăcie, șomaj și lipsite de perspective de dezvoltare. Iată de ce trebuie să le acordăm mai multă atenție, să depunem toate eforturile pentru a le sprijini, pentru a le crea condiții mai bune de trai, să le protejăm drepturile.

Vă adresez calde felicitări cu prilejul acestei sărbători. Vă asigur că prețuim și cunoaștem toate lucrurile bune pe care le faceți pentru societatea noastră. Vom valorifica toate posibilitățile pentru a schimba situația spre bine.

Vă urez sănătate, familii trainice, putere de spirit, perseverență și speranțe împlinite.