CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj de felicitare adresat Regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei

MAIESTATE,

Celebrarea Zilei Naţionale a Regatului Suediei este o ocazie specială de a Vă adresa, în numele meu și al poporului pe care am onoarea să-l reprezint, cele mai sincere felicitări, împreună cu urări de sănătate şi prosperitate Maiestăţii Voastre, familiei regale şi tuturor cetăţenilor suedezi.

Îmi face o deosebită plăcere să constat caracterul dinamic al parteneriatului moldo-suedez, care atestă o dezvoltare ascendentă continuă, în spiritul relaţiilor de prietenie şi respect reciproc.

În contextul dezideratului naţional al Republicii Moldova, cel de integrare în familia europeană, reiterez profunda recunoştinţă pentru sprijinul, încurajarea consecventă și asistenţa semnificativă pentru dezvoltare a Regatului Suediei acordate țării mele, întru realizarea cu succes a diverselor proiecte în domenii prioritare pentru statul nostru.

Doresc să-mi exprim încrederea că Regatul Suediei va rămîne în continuare un prieten şi susţinător fidel al Republicii Moldova în promovarea agendei sale de integrare europeană. Am convingerea că doar prin prisma unei abordări pragmatice a tuturor provocărilor şi prin conjugarea eforturilor vom valorifica întregul spectru de oportunităţi de cooperare.

Cu aceste alese gînduri, Vă rog să acceptaţi, Maiestate, asigurările înaltei mele consideraţii.