CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ

STIMAȚI PEDAGOGI,

Vă adresez calde felicitări cu ocazia zilei profesionale, împreună cu întreaga admirație și considerație pentru responsabila misiune ce Vă revine – de a modela oameni, caractere și destine, mulţumindu-Vă pentru lumina pe care o împărtășiți cu dragoste, bunăvoință și sacrificiu.

Profesia pe care ați ales-o, sau, mai bine zis, care V-a ales, îmbină armonios responsabilitatea față de viitor cu bucuria de a rămâne în memoria fiecărui discipol fie prin chipul luminos, fie prin modelul de viață. Imprimați în conștiința și în inima celor ce și-au potolit setea de cunoaștere la izvorul înțelepciunii și trăirii Dumneavoastră  valori pe care le vor transmite copiilor lor: dragostea de Patrie, ideea de supremație a binelui, încrederea în forțele proprii și în libertatea cugetului. Cu certitudine, liantul prin care uniți generații Vă face veșnici. Or, nu există „foști”, ci mereu „ai noștri” profesori, educatori, învățători, părinți.

Importanța dascălului, și îi am în vedere pe toți participanții la actul formării Omului, dar, mai ales nobila povară a acestei meserii, este neînțeleasă și neonorată în societatea actuală. Timpul schimbător înaintează cerințe cărora suntem nevoiți să le facem față cu toții, dar în primul rând Dumneavoastră, cei care pregătiți profesionistul și cetățeanul de mâine. Educația de calitate trebuie să fie prioritate națională nu doar pe hârtie, iar progresul trebuie să se realizeze nu doar la nivel birocratic. Timpul și eforturile Domniilor Voastre trebuie canalizate spre autoperfecționare, nu irosite pe redactarea interminabilelor rapoarte.

 

DRAGI  PRITENI,

Acest miez de toamnă bogată cu soare darnic este decorul frumos  al sincerelor urări de sănătate multă, succese remarcabile, performanțe deosebite în realizarea obiectivelor personale și profesionale, menite să  contribuie  la  prosperarea  țării  noastre.

Împreună putem schimba lucrurile în Republica Moldova. S-o facem spre binele urmașilor noștri!