CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj cu prilejul Zilei lucrătorului din sfera protecției sociale a populației

În fiecare an, în a treia duminică a lunii septembrie, celebrăm sărbătoarea profesională „Ziua lucrătorului din sfera protecției sociale a populației”. 

Este binecunoscut faptul că un stat este puternic și prosper atunci când asigură bunăstarea și creșterea calității vieții tuturor cetățenilor săi, acordând asistență și sprijin social la standarde înalte. Cu certitudine, realizarea acestui deziderat este de neconceput fără lucrătorii din sfera protecției sociale, care implementează politicile și programele naționale în domeniu, iar eficiența sistemului depinde în mare parte de competențele profesionale și de dorința de a empatiza a celor pe care îi omagiem astăzi. Compasiunea, răbdarea, grija și ajutorul necondiționat oferit copiilor rămași fără ocrotirea părinților, persoanelor în etate și celor cu necesități speciale, oamenilor singuri și celor marginalizați, merită cea mai profundă admirație a întregii societăți.

Stimați angajați în sfera protecției sociale,

Meseria Dumneavoastră, deloc ușoară și foarte responsabilă, cere bunătate, sensibilitate, respect și dragoste nemărginită față de oameni. Sărbătoarea de astăzi este un prilej pentru a Vă asigura că înțeleg specificul activității și mărimea eforturilor pe care le depuneți. Știu că provocările social-economice, criza generată de pandemia COVID-19 înaintează cerințe sporite și Vă împovărează munca de zi cu zi. Cu toate acestea, sunt încrezător că veți continua să Vă îndepliniți onorabila misiune cu aceeași conștiinciozitate și dăruire de sine, cum ați făcut-o până acum.

Vă mulțumesc pentru faptul că inima Dumneavoastră este întotdeauna deschisă tuturor celor lipsiți de atenție și de afecțiune, Vă mulțumesc pentru dedicație, perseverență și altruism.

Cu prilejul zilei Dumneavoastră profesionale, Vă doresc multă sănătate, prosperare și să Vă bucurați din plin de recunoștința oamenilor pe care-i faceți fericiți!