CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj adresat Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, cu ocazia sărbătorilor de Paști

ÎNALT PREASFINȚIA VOASTRĂ,

Primiți adresarea mea cordială, prilejuită de Sfintele Paști – sărbătoarea care ne luminează cugetele și ne dă speranță în săvârșirea faptelor bune și destoinice de lauda Domnului.
Bucuria Învierii este însoțită în acest an de o mare provocare. În momentele grele, simțind fragilitatea vieții, creștinii își îndreaptă toate gândurile și întreaga făptură către Bunul Dumnezeu, rugându-se de iertare și milostivire. Or, în timpurile când învrăjbirea și ura iau locul reconcilierii și respectului față de aproape, când pandemia ne încearcă credința și încrederea în atotoputernicia Celui de Sus, Dumnezeu este unicul care ne arată calea spre izbăvire, spre fericire și liniște sufletească.
Sunt convins că datorită solidarității dintre noi, credinței, învățăturilor pe care le propovăduiți, dar și responsabilității în respectarea deciziilor autorităților ne este cu putință să depășim încercarea.
În binecuvântata Măreața Sărbătoare, cu sentimente alese, țin să Vă aduc mulțumiri pentru rugăciune și implicare. Fie ca lumina și căldura Focului dătător de viață să se reverse asupra tuturor creștinilor, iar Înalt Preasfinția Voastră împreună cu clerul să trăiți intens misiunea de păstori sufletești și să duceți în fiecare inimă darul adevărului, al bunătății și al iubirii.

Hristos a Înviat!