M E S A J cu ocazia începerii anului de studii 2019-2020  

Iată-ne ajunși din nou în septembrie, când, tradițional, dăm start anului școlar. Cu acest frumos și emoționant prilej – inaugurarea anului de studii 2019-2020, adresez cordiale felicitări tuturor actorilor implicați în procesul educațional din țara noastră.

Dragi elevi și studenți,
Astăzi spuneți adio vacanței și începeți sau reluați călătoria prin lumea cunoștințelor – una dintre cele mai importante în viața fiecărui om. În acest captivant parcurs, cu mistere ce își așteaptă dezlegarea, luați cu voi curiozitatea, insistența și curajul. Mai aveți nevoie de spiritul unei competiții sănătoase, de dorința afirmării și de o mare dragoste pentru carte. Stabiliți-vă scopuri mărețe și perseverați în a le atinge, spre binele vostru și spre mândria părinților. Am toată siguranța că prin voi Moldova are viitor.

Stimați învățători și profesori,
Vă revine responsabilul rol de ghid, de luminător, de călăuză. Aveți în grijă cea mai valoroasă avere a neamului nostru – copiii. Sunt ferm convins că profesionalismul și responsabilitatea cu care vă îndepliniți funcția nobilă vor da roadele mult râvnite, materializate în oameni integri, cu dragoste de Patrie și de neam. Pentru sufletul diseminat în discipoli, pentru vederea pierdută prin caiete și cărți, pentru efortul de a face lumea mai bună, Vă exprim prețuire și profundă gratitudine.

Dragi părinți,
Instituția școlii are nevoie de noi, de implicare activă în procesul de formare și creștere a unei generații prospere. Educația este un proces continuu, de lungă durată. Să punem umărul, să fim alături de dascăli și să contribuim la edificarea unei societăți culte, inteligente, competitive.

Vă doresc tuturor sănătate și bunăstare. Fie anul de învățământ 2019-2020 unul cu multe descoperiri, cu întâmplări frumoase și memorabile, cu activități utile, cu oameni care să lase urme adânci în formarea personalității elevului, cetățean al statului Republica Moldova.