CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Discursul Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, la Adunarea Națională „Moldova Europeană”

Dragi moldoveni, adunați în Piața Marii Adunări Naționale, adunați în capitalele lumii, mă bucur să fim atât de mulți azi împreună. Îi salut cu drag pe cei de la Nordul Moldovei până la Sud, de la Ocnița la Cahul. Îi salut cu drag pe cei din centrul Moldovei. O salut pe doamna Roberta Metsola, Președinta Parlamentului European, și pe toți partenerii țării noastre, care au venit alături de noi pentru a confirma susținerea țărilor europene pentru calea aleasă de Moldova - calea europeană.

Eforturile Rusiei de a destabiliza Moldova vor eșua, spune președinta țării

Editorial de Președinta Maia Sandu, publicat în The Economist. Crizele pot edifica sau distruge țări. Crizele pot edifica sau distruge lideri. Republica Moldova, ca și multe alte țări ale Europei, se confruntă cu multiple provocări de o amploare nemaivăzută, de când țara noastră, îngrădită de Ucraina și România, și-a declarat independența în 1991. Războiul nemilos și fără sens al Rusiei împotriva Ucrainei se presupune că ne va face pe noi și alte țări să cedăm sub presiune. Nu o vom face.

Mesajul Președintei Maia Sandu despre organizarea Summitului Comunității Politice Europene, în data de 1 iunie

Stimați cetățeni, Moldova capătă respectul a tot mai multe țări ale lumii și este tratată ca partener egal. Evenimentul istoric care se va desfășura în țara noastră pe 1 iunie așează Moldova la masa de discuții a statelor europene, un loc pe care l-au câștigat pe merit cetățenii noștri. Pe 1 iunie, țara noastră va fi gazda summitului Comunității Politice Europene, un moment simbolic care reprezintă atât o recunoaștere internațională pentru țara noastră, cât și o responsabilitate imensă.

Briefing susținut de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, privind Programul Național „Satul European”

Dragi cetățeni, Azi vreau să anunț două lucruri importante pentru dezvoltarea și europenizarea Moldovei - finalizarea a 100 de proiecte din Programul Național „Satul European” și lansarea proiectelor „Satul european expres”. Am spus în Parlamentul Republicii Moldova că vom munci, disciplinat și coordonat, pentru modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea calității vieții în localitățile din Moldova.