CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Mesajul Președintei Maia Sandu despre organizarea Summitului Comunității Politice Europene, în data de 1 iunie

Stimați cetățeni, Moldova capătă respectul a tot mai multe țări ale lumii și este tratată ca partener egal. Evenimentul istoric care se va desfășura în țara noastră pe 1 iunie așează Moldova la masa de discuții a statelor europene, un loc pe care l-au câștigat pe merit cetățenii noștri. Pe 1 iunie, țara noastră va fi gazda summitului Comunității Politice Europene, un moment simbolic care reprezintă atât o recunoaștere internațională pentru țara noastră, cât și o responsabilitate imensă.

Briefing susținut de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, privind Programul Național „Satul European”

Dragi cetățeni, Azi vreau să anunț două lucruri importante pentru dezvoltarea și europenizarea Moldovei - finalizarea a 100 de proiecte din Programul Național „Satul European” și lansarea proiectelor „Satul european expres”. Am spus în Parlamentul Republicii Moldova că vom munci, disciplinat și coordonat, pentru modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea calității vieții în localitățile din Moldova.

Discursul Președintei Maia Sandu la ceremonia de comemorare a civililor uciși la Bucea

Stimate domnule Președinte Zelenskyy, Domnilor prim-miniștri, Oameni curajoși din Bucea, Astăzi, eu, dar și oamenii din Moldova suntem alături de comunitatea globală în amintirea terorii provocate în orașul Bucea în urmă cu un an. Admirăm curajul și hotărârea apărătorilor care au alungat invadatorii ruși. Onorăm și deplângem victimele nevinovate - bărbați, femei, părinți și copii - sute de oameni uciși, mulți alții violați, torturați sau traumatizați.