CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Declarația Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, la finalul summit-ului Comunității Politice Europene

Doamnelor și domnilor, vă mulțumim foarte mult că v-ați alăturat astăzi la conferința noastră de presă de la sfârșitul acestui summit al Comunității Politice Europene. A fost o plăcere să găzduim summitul liderilor din toată Europa aici, în Moldova, în satul Bulboaca. Aceasta a fost prima adunare CPE care a avut loc într-o țară din afara UE și suntem atât de mândri că am putut să-i primim pe toți aici.

Mesajul Președintei Maia Sandu despre inițiativa de creare a Centrului național de apărare informațională și combatere a propagandei - PATRIOT

De când și-a obținut independența, Republica Moldova a fost amenințată în mod constant. Timp de peste 30 de ani țara noastră a fost supusă șantajului, embargourilor, hoțiilor, schemelor de spălare a banilor, amenințărilor hibride, cu scopul de a-i bloca dezvoltarea și de a-i împiedica creșterea bunăstării oamenilor.

REZOLUȚIE a Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale la 21 mai 2023

Noi, cetățenii Republicii Moldova, ne-am adunat la 21 mai 2023 în Piața Marii Adunări Naționale, într-un moment hotărâtor pentru soarta țării, pentru a afirma aspirația Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, la dezvoltarea căreia dorim să ne aducem contribuția, în virtutea faptului că suntem europeni, atât istoric, geografic, cultural, cât și prin valorile de temelie.