CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Declarația Președintei Maia Sandu după întrevederea cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Stimată doamnă Von der Leyen, dragă Ursula, mă bucur să vă salut la Chișinău! Vizita Dumneavoastră este una semnificativă pentru noi. Ea vorbește despre dialogul foarte bun și despre relațiile foarte strânse ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană pe care le avem pe o perioadă îndelungată, dar în special în ultimii doi ani, în pofida perioadei dificile prin care trecem cu toții.

Discursul Președintei Maia Sandu la Conferința internațională „Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, organizată de Parlamentul României

Pentru prima dată de când Republica Moldova și-a declarat independența, Președintele Republicii Moldova, alături de Președintele României, își dau mâna în forul legislativ suprem al României pentru a veni cu un mesaj comun în fața cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Mesajul Președintei Maia Sandu în cadrul Conferinței internaționale pentru prevenirea și combaterea violenței față de fete și femei și violenței domestice, ediția a II-a

Onorată asistență, dragi femei, Vă mulțumesc pentru organizarea acestei conferințe, care aduce în discuție un subiect dureros, o problemă dureroasă pentru țara noastră, dar și pentru întreaga lume. O problemă în raport cu care trebuie să vorbim și, mai ales, să acționăm. Și sunt convinsă că eforturile noastre comune ne vor ajuta să avem, într-o bună zi, o altfel de realitate.