CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Mesajul Președintei Maia Sandu de Ziua Poliției 2022

Stimați ofițeri și angajați civili din serviciul polițienesc, În numele cetățenilor, vă felicit cu ocazia Zilei Poliției și vă mulțumesc pentru efortul pe care îl depuneți în fiecare zi pentru ca oamenii din țara noastră să se simtă în siguranță acasă, în spațiul public, să-și simtă viața, drepturile și proprietatea protejate. Trăim o perioadă foarte dificilă, cu războiul la hotar. Suferința poporului ucrainean ne este aproape. Fiecare dintre noi înțelege că pacea și stabilitatea sunt foarte fragile.

Discursul Președintei Maia Sandu la ceremonia de deschidere a segmentului de nivel înalt și a dialogului Summitului privind cooperarea eficientă pentru dezvoltare 2022

Președinte Cassis, Președinte Kagame, Distinși oaspeți, Vă mulțumesc pentru invitația de a participa la lansarea Summitului privind cooperarea eficientă pentru dezvoltare. Este o mare onoare să mă aflu într-o sală plină de personalități, care reprezintă state, organizații, comunități, societatea civilă, sectorul privat - oameni care se angajează să facă progrese în reducerea sărăciei și dezvoltarea potențialului uman în țările lor și pe tot globul.

Mesajul Președintei Maia Sandu la Conferința Internațională Anticorupție 2022

Doamnelor și domnilor, Distinsă audiență, Sunt impresionată de expertiza celor adunați în această sală. Ea ne oferă multă speranță că vom atinge progrese în lupta noastră comună împotriva corupției. Aș vrea să vorbesc despre trei lucruri astăzi. În primul rând, combaterea corupției este esențială pentru păstrarea democrației. În al doilea rând, voința politică de a opri corupția este foarte importantă. În al treilea rând, democrațiile consacrate trebuie să regândească abordarea, pentru a nu le oferi infractorilor refugii sigure și pentru a nu permite folosirea bunurilor furate în jurisdicțiile lor.

Mesajul Președintei Maia Sandu la deschiderea Conferinței naționale „Avansarea agendei de schimbare a climei în silvicultura și agricultura din Moldova”

Domnule Ambasador Mažeiks, doamnă Ambasadoare Fried, doamnă Al-Khatib, stimați oaspeți, Vă salut la Chișinău și vă mulțumesc că v-ați făcut timp pentru a participa la această discuție despre schimbările climatice. Este o problemă foarte importantă pentru țara noastră, iar o dezbatere națională la această temă întârzie, deși este foarte necesară.

Mesajul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la Conferința Profesională Anuală a Partenerilor Europeni Împotriva Corupției

Stimate domnule Președinte Bartkus, stimați oaspeți, doamnelor și domnilor, Mă bucur că putem găzdui în acest an la Chișinău Conferința anuală a Partenerilor Europeni Împotriva Corupției și a Rețelei Europene Anticorupție, în ciuda tuturor provocărilor cu care ne confruntăm la moment. Organizarea acestui eveniment important, anume în Republica Moldova, înseamnă mult pentru noi.

Discursul Președintelui Maia Sandu la cea de-a treia ediție a Platformei de sprijin pentru Moldova, la Paris

Stimate Domnule Președinte Emmanuel Macron, Doamna Ministru Colonna, Doamna Ministru Baerbock, Domnule Ministru Aurescu, Doamnelor și domnilor, Dragi prieteni ai Moldovei, Mă bucur să vă salut astăzi la Paris, la cea de-a treia reuniune a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova. Această platformă a fost lansată de Franța, Germania și România și s-au alăturat multe alte țări și organizații pentru a ajuta Moldova într-o perioadă dificilă.