CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Mesajul Președintelui Maia Sandu la cel de-al doilea Summit al „Platformei Crimeea”

Stimate Președinte Zelensky, distinși oaspeți, doamnelor și domnilor, Ne-am întâlnit la Kiev un an în urmă, pentru a ne exprima sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional, incluzând Crimeea. Platforma Crimeea a fost înființată pornind de la ideea că ordinea internațională funcționează numai atunci când se bazează pe reguli, inviolabilitatea frontierelor, nerecurgerea la forță, neamestecul în afacerile interne, respectarea drepturilor omului și dezvoltarea economică. Puțini și-au imaginat că toate acestea vor fi spulberate.

Discursul Președintelui Maia Sandu la deschiderea Forumului European Alpbach 2022 "Noua Europă"

Domnule Cancelar, Domnule Președinte Domnule Guvernator, Distinsă audiență, Doamnelor și domnilor, Este o plăcere să fiu cu dumneavoastră astăzi, aici. Chiar dacă sunt pentru prima dată în Alpbach, am auzit că este unul dintre cele mai inspirate locuri, pentru a face schimb de idei, gânduri și pentru a găsi soluții comune la provocările cu care ne confruntăm ca continent și planetă.

Mesajul de salut al Președintei Maia Sandu la deschiderea oficială a Zilelor Diasporei 2022

Dragi concetățeni din diasporă, stimați colegi din Parlament și Guvern, reprezentanți ai corpului diplomatic, Mă bucur de ocazia de a ne întâlni, astăzi, pe viu, la deschiderea Zilelor Diasporei 2022. Vreau să adresez mulțumiri sincere dumneavoastră și tuturor cetățenilor noștri stabiliți peste hotare pentru că nu uitați de Republica Moldova, țara în care v-ați născut, vă interesează ceea ce se întâmplă aici și doriți să vă implicați activ în dezvoltarea țării.

Declarația Președintei Maia Sandu după ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană

Bună ziua. Astăzi am convocat ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană, care va coordona eforturile autorităților Republicii Moldova în parcursul nostru european. Integrarea europeană este cel mai important proiect național al generației noastre. Am pornit pe acest drum, ghidați de așteptările oamenilor, pentru a le oferi cetățenilor noștri perspectiva unui trai mai bun acasă, în țara noastră.