CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Mesajul Președintei Maia Sandu în cadrul Conferinței internaționale pentru prevenirea și combaterea violenței față de fete și femei și violenței domestice, ediția a II-a

Onorată asistență, dragi femei, Vă mulțumesc pentru organizarea acestei conferințe, care aduce în discuție un subiect dureros, o problemă dureroasă pentru țara noastră, dar și pentru întreaga lume. O problemă în raport cu care trebuie să vorbim și, mai ales, să acționăm. Și sunt convinsă că eforturile noastre comune ne vor ajuta să avem, într-o bună zi, o altfel de realitate.

Declarația de presă a Președintei Maia Sandu la Summitul Comunității Politice Europene (CPE) din Praga

Mulțumim Președinției cehe a Uniunii Europene pentru găzduirea primei reuniuni a Comunității Politice Europene, o inițiativă lansată de Președintele Macron în cadrul Președinției franceze a UE, la care Moldova este bucuroasă să facă parte. Astăzi pornim pe calea spre o Europă lărgită. Vedem în Comunitatea Politică Europeană o platformă pentru a consolida încrederea și solidaritatea colectivă.

Briefing de presă al Președintei Maia Sandu după ședința Consiliului Suprem de Securitate din 24 septembrie 2022

La Ședința Consiliului Suprem de Securitate de sâmbătă, instituțiile responsabile au raportat despre schimbările care pot surveni în regiune, și în special în Republica Moldova, în rezultatul anunțurilor făcute de Federația Rusă referitor la mobilizarea parțială, referendumurile secesioniste în regiunile ucrainene sub controlul armatei Federației Ruse și eventuala utilizare a armelor neconvenționale.

Declarația E.S. Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova, la Dezbaterea generală din cadrul celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU

Mă aflu astăzi în fața dumneavoastră, reprezentând cu mândrie Republica Moldova, o viitoare membră a Uniunii Europene. Sunt recunoscătoare pentru sprijinul unanim pe care l-am primit din partea celor 27 de State Membre ale UE. Vă mulțumim pentru recunoașterea și votul de încredere oferit dragostei noastre pentru libertate, democrației noastre dinamice și angajamentului nostru față de statul de drept.