CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Mesajul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la Conferința Profesională Anuală a Partenerilor Europeni Împotriva Corupției

Stimate domnule Președinte Bartkus, stimați oaspeți, doamnelor și domnilor, Mă bucur că putem găzdui în acest an la Chișinău Conferința anuală a Partenerilor Europeni Împotriva Corupției și a Rețelei Europene Anticorupție, în ciuda tuturor provocărilor cu care ne confruntăm la moment. Organizarea acestui eveniment important, anume în Republica Moldova, înseamnă mult pentru noi.

Discursul Președintelui Maia Sandu la cea de-a treia ediție a Platformei de sprijin pentru Moldova, la Paris

Stimate Domnule Președinte Emmanuel Macron, Doamna Ministru Colonna, Doamna Ministru Baerbock, Domnule Ministru Aurescu, Doamnelor și domnilor, Dragi prieteni ai Moldovei, Mă bucur să vă salut astăzi la Paris, la cea de-a treia reuniune a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova. Această platformă a fost lansată de Franța, Germania și România și s-au alăturat multe alte țări și organizații pentru a ajuta Moldova într-o perioadă dificilă.

Declarația Președintei Maia Sandu după întrevederea cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Stimată doamnă Von der Leyen, dragă Ursula, mă bucur să vă salut la Chișinău! Vizita Dumneavoastră este una semnificativă pentru noi. Ea vorbește despre dialogul foarte bun și despre relațiile foarte strânse ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană pe care le avem pe o perioadă îndelungată, dar în special în ultimii doi ani, în pofida perioadei dificile prin care trecem cu toții.

Discursul Președintei Maia Sandu la Conferința internațională „Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, organizată de Parlamentul României

Pentru prima dată de când Republica Moldova și-a declarat independența, Președintele Republicii Moldova, alături de Președintele României, își dau mâna în forul legislativ suprem al României pentru a veni cu un mesaj comun în fața cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului.