CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

- Coronavirus

 

COMISIA NAŢIONALĂ EXTRAORDINARĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ:

Hotărâre nr. 4 din 09 martie 2020 Privind situația epidemiologică la infecțiacu Coronavirusul de tip nou, măsurile de prevenire și răspuns

Hotărâre nr. 6 din 10 martie 2020 privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19

MAI MULTE INFORMAȚII GĂSIȚI PE SITE-UL MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII, MUNCII ȘI PROTECŢIEI SOCIALE

 

Recomandările OMS cu referire la călătoriile internaționale și prevenirea cazurilor de infecție cu Coronavirusul de tip nou (2019-nCoV) în rândul populației

Aceste recomandări vizează reducerea riscului de transmitere a infecțiilor respiratorii acute în timpul deplasării în sau din zonele afectate prin:

  • Evitarea călătoriilor în țările țările/regiunile unde circulă Coronavirusul de tip nou dacă nu este o necesitate stringentă.

  • Evitarea contactului strâns cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute.

  • Spălarea frecventă a mâinilor, în special după contactul direct cu persoanele bolnave sau cu mediul lor.

  • Evitarea contactului neprotejat cu animale de la ferme sau cu animalele sălbatice.

  • Persoanele cu simptome de infecție respiratorie acută ar trebui să practice eticheta tusei (mențineți distanța, acoperiți nasul și gura în timpul tusei și strănuturilor cu îmbrăcăminte sau șervețele de unică folosință și spălați mâinile).

  • La întoarcere din țările/regiunile unde circulă Coronavirusul de tip nou, se recomandă automonitorizarea stării de sănătate pe o perioadă de 14 zile, și în caz de apariție a simptomelor clinice descrise mai sus, este recomadată adresarea la medicul de familie.