CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a participat la ceremonia de inaugurare a unui Centru sportiv și de recreere din Taraclia

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu președintele raionului Taraclia, Chiril Tatarlî, a participat la ceremonia de inaugurare a unui Centru sportiv și de recreere de tip închis, din orașul Taraclia.

Șeful statului a subliniat că centrul respectiv a fost renovat cu surse financiare din bugetul local și cu suportul Fundației de Binefacere „Din Suflet”, patronată de Prima Doamnă a țării.

Complexul sportiv are o suprafață de 1000 m2 și o capacitate de 200 de locuri, dispune de un teren de fotbal, de volei, de baschet, sală de fitness, vestiare, cabine de duș, ș.a. “Aceste condiții optime vor permite desfășurarea competițiilor sportive și va oferi posibilitatea localnicilor de a practica diverse activități sportive”, a specificat șeful statului.

Igor Dodon a mulțumit tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect, exprimîndu-și convingerea că centrul respectiv va găzdui prestigioase competiții sportive încununate cu victorii răsunătoare, iar antrenorii vor educa sportivi care vor duce faima raionului și a țării peste hotare.

Președintele a mai reiterat faptul că promovarea și dezvoltarea sportului și a culturii fizice în țara noastră constituie o prioritate pentru dumnealui. Din acest considerent, în toamna anului trecut, șeful statului a lansat un proiect național care prevede construcția a 300 de complexuri sportive în localitățile din țară, preponderent în cele rurale. “Proiectul se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova și în parteneriat cu Fundația de Binefacere ”Din Suflet”, a subliniat Igor Dodon.

Fiind în pragul sărbătorilor de iarnă, Președintele Moldovei a transmis tuturor sincere felicitări dorindu-le sănătate și prosperitate în anul 2019.