CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Austriei în Republica Moldova

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger.

În cursul dialogului, șeful statului a apreciat activitatea prodigioasă a doamnei Ambasador în țara noastră pe parcursul mandatului. Igor Dodon a adus sincere mulțumiri diplomatului pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-austriece în toate domeniile de interes reciproc.

Președintele Republicii Moldova a exprimat gratitudine pentru colaborarea eficientă în cadrul organismelor internaționale și în special în cadrul OSCE, în avansarea procesului de negocieri pe marginea identificării soluțiilor de reglementare a problemei transnistrene.

În altă ordine de idei, șeful statului a optat pentru creșterea volumului comerțului bilateral, precum și diversificarea cooperării economice. Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2019 volumul schimburilor comerciale bilaterale a înregistrat suma de 123 milioane USD. Exportul de mărfuri realizat în perioada vizată a atins cifra de 31 milioane USD, iar importul a înregistrat suma de 92 milioane USD.

Igor Dodon a menționat că, deși Austria rămâne unul dintre principalii investitori străini în RM, clasându-se pe locul 7 în lista statelor UE, pledăm pentru atragerea de noi investiții austriece în Republica Moldova.

Pe final, Președintele țării a urat doamnei Christine Freilinger mult succes în activitatea de mai departe și în semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-austriece, i-a înmânat „Ordinul de Onoare”.