CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a avut o întrevedere cu președintele Comitetului Național de Coordonare „Pobeda”

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Alexei Petrovici, președintele Comitetului Național de Coordonare „Pobeda”.

Interlocutorii au făcut totalurile anului 2020, în special, al jubileului de 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, pe segmentul organizării evenimentelor cu caracter istoric și cultural. Igor Dodon a mulțumit domnului Alexei Petrovici și tuturor activiștilor și voluntarilor, care depun eforturi enorme pentru păstrarea memoriei istorice în țara noastră.

De asemenea, părțile au discutat despre planurile pentru anul viitor. Interlocutorii au menționat necesitatea de a continua activitățile în vederea educației patriotice a tinerilor și a păstrării memoriei despre eroii căzuți. „Este preconizată continuarea restaurării complexelor memoriale militare, publicarea cărților, precum și combaterea falsificării istoriei”, a remarcat Președintele țării.

Igor Dodon a specificat că în anul 2021, o atenție deosebită va fi acordată organizării acțiunilor comemorative în ziua de 22 iunie, consacrate aniversării a 80-a de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dar și apărării Moldovei împotriva cotropitorilor fasciști, în vara anului 1941.

Șeful statului a subliniat faptul că și în continuare intenționaează să facă tot posibilul pentru a cinsti faptele eroice ale strămoșilor noștri și combate falsificarea istoriei Moldovei.