Șefa statului s-a întâlnit cu reprezentanții comunității ucrainenilor din Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții mai multor organizații ale comunității ucrainene din țara noastră. Discuția s-a axat pe problemele cu care se confruntă minoritatea ucraineană din Moldova, dar și pe noile provocări, apărute o dată cu declanșarea războiului din Ucraina.

Șefa statului a mulțumit comunității ucrainene pentru că, alături de cetățenii din toată țara, s-a implicat activ în ajutorul celor care au fugit de război. Cât privește pașii ce se impun în continuare pentru a-i sprijini pe refugiați, Președinta Maia Sandu a menționat importanța școlarizării celor peste 40 de mii de minori din Ucraina, care se află în prezent în pe teritoriul Republicii Moldova. Reprezentanții comunității ucrainene au mulțumit cetățenilor și autorităților țării noastre pentru solidaritatea de care au dat dovadă față de refugiați. Potrivit lor, o soluție eficientă de integrare a refugiaților este posibilitatea angajării lor în câmpul muncii.