Șefa statului i-a felicitat cu prilejul Zilei profesionale pe angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat

În ajunul Zilei profesionale și a celei de-a 32-a aniversări a Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a felicitat pe ofițeri și pe angajații civili. 

Șefa statului și-a manifestat recunoștința pentru munca depusă de către angajații SPPS menționând mobilizarea exemplară a Serviciului de Pază și Protecție de Stat în procesul de organizare și găzduire celui mai mare eveniment internațional din istoria țării noastre - reuniunea Comunității Politice Europene. 

De asemenea, în semn de apreciere pentru profesionalism și pentru munca depusă, Președinta Maia Sandu a conferit mai multe distincții de stat pentru angajații instituției. Șefa statului a mai subliniat că, în calitate de viitor stat membru al UE, Republica Moldova va trebui să își aducă contribuția la spațiul european de securitate, iar aceasta presupune și o atenție sporită consolidării instituțiilor din sfera siguranței naționale. 

Președinta a mai punctat că este important ca toate structurile din această sferă să valorifice posibilitățile de a efectua schimburi internaționale de experiență și de bune practici, să preia și să implementeze cele mai noi tehnici și metode de lucru.