CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării a avut o întrevedere cu Ambasadorul Turciei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Turcia în țara noastră, E.S. Gürol Sökmensüer.

Oficialii au discutat mai multe subiecte cu privire la relațiile bilaterale, inclusiv despre raporturile comercial-economice. Totodată, interlocutorii au constatat dinamica ascendentă a cooperării între țările noastre și au reiterat faptul că Republica Moldova și Republica Turcia au semnat Acordul de parteneriat strategic.

Șeful statului a adus mulțumiri părții turce pentru asistența acordată Republicii Moldova în domeniul umanitar, social, cultural și alte domenii, în special, în Autonomia Găgăuză.

De asemenea, Președintele i-a comunicat Ambasadorului Turciei despre ultimele evenimente politice din țara noastră. În acest sens Igor Dodon a subliniat faptul că majoritatea parlamentară și Guvernul Republicii Moldova împreună cu Președintele țării promovează o politică internă și externă bazată pe consens național, cu excluderea factorilor ideologici și geopolitici, ceea ce ne va permite să construim relații de parteneriat cu mai multe țări.

La finele întrevederii oficialii au vorbit despre o eventuală vizită a Președintelui Republicii Moldova în Turcia, în toamna anului curent. Amintim că Președintele Turciei Recep Tayyıp Erdoğan a întreprins o vizită oficială în țara noastră în octombrie 2018.