CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Silvio Danailov, președintele Uniunii Europene de Șah

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 18 octombrie a.c., o întrevedere cu Silvio Danailov, președintele Uniunii Europene de Șah.

Șeful statului și-a exprimat speranța că vizita la Chișinău a maestrului internațional bulgar, membru al Consiliului Federației Internaționale de Șah, va contribui la popularizarea acestui sport printre copiii și tinerii din Republica Moldova. Președintele Timofti s-a referit în context la proiectele inițiate de Academia Națională de Șah în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova privind crearea unui Sistem Educațional Șahistic, care va permite studierea șahului în școli.

„Șahul unește oamenii și le dezvoltă inteligența și imaginația. Voi susține toate demersurile privind popularizarea în instituțiile școlare a acestui joc al minții. Sunt mândru când șahiștii noștri înregistrează rezultate notabile la turneele internaționale”, a declarat șeful statului.

Președintele Uniunii Europene de Șah, Silvio Danailov, a elogiat eforturile asociațiilor de profil și ale autorităților educaționale din Republica Moldova de a include șahul în lista sporturilor opționale din școlile din Republica Moldova. „Am văzut multă determinare și mult entuziasm în această privință. Aceste inițiative se înscriu perfect în campania europeană de popularizare a șahului”, a menționat Silvio Danailov.

Silvio Danailov este unul dintre promotorii programul european „Șahul în școli”, aprobat de către Parlamentul European la Strasbourg pe 13 martie 2012, decizie calificată de către experți drept un succes istoric pentru jocul de șah.