CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a participat la conferința „Civic Fest 2013: Moldova pentru cetățeni”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat astăzi, 29 octombrie a.c., la Chișinău, la deschiderea conferinței „Civic Fest 2013: Moldova pentru cetățeni”, consacrată societății civile.

Șeful statului a ținut un discurs în cadrul reuniunii în care a vorbit despre importanța colaborării dintre autorități și reprezentanții societății civile, subliniind importanța activismului civic al cetățenilor, ca un element de consolidare a democrației. 

„Este normal ca, într-o țară democratică, oamenii să poată influența, prin toate formele legale, deciziile politice și economice. Nu doar în cabina de vot, o dată la 4 ani, ci printr-o cooperare strânsă cu structurile implicate în administrarea societății”, a spus Nicolae Timofti.

De asemenea, șeful statului i-a îndemnat pe reprezentanții societății civile ca prin activitatea lor să aducă claritate cetățenilor cu privire la procesul de integrare europeană. „Mi-aș dori ca dezbaterile pe care le inițiați pe teme europene să fie punctuale și lămuritoare pentru cetățeni, astfel încât să le oferim o perspectivă clară asupra viitorului nostru european”, a menționat președintele Timofti.