CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Moldovei a fost prezent la parada militară care a avut loc pe Piața Roșie din Moscova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost prezent la parada militară, care a avut loc astăzi, pe Piața Roșie din Moscova, cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Președintele Moldovei împreună cu președinții Federației Ruse, Republicii Belarus, Kazahstanului, Serbiei, Tadjikistanului și Uzbekistanului, a salutat militarii din diferite țări care au participat la paradă, mărșăluind pe Piața Roșie marcînd astfel Victoria comună a țărilor din fosta Uniune Sovietică și din Europa asupra fascismului.

„Am simțit un sentiment deosebit de mândrie pentru faptul că printre aceștia erau și 75 de militari din Garda de Onoare ai Armatei Naționale a Republicii Moldova”, a subliniat șeful statului.

Menționăm că bunicii ai 23 dintre militarii moldoveni prezenți la paradă au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Igor Dodon consideră că participarea lor la evenimentul de astăzi subliniază conexiunea directă dintre generații și ne amintește despre importanța păstrării memoriei despre faptele eroice ale strămoșilor noștri.