CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Profesorul Klaus Schwab, președintele executiv al Forumului Economic Mondial

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi, la Geneva, cu fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial, Profesorul Klaus Schwab. Interlocutorii au discutat despre situația din Republica Moldova și despre cooperarea necesară pentru a accelera agenda de dezvoltare a țării noastre.

Șefa statului a menționat că, din cauza războiului Rusiei în Ucraina, țara noastră se confruntă cu mai multe crize, cea mai acută fiind criza energetică, determinată de creșterea prețurilor la energie și de limitarea accesului la resurse. Președinta Maia Sandu a mai subliniat că autoritățile sunt angajate într-un amplu proces de reforme, pentru a curăța justiția, a îmbunătăți legislația și a asigura un mediu de afaceri prietenos, care să atragă mai mulți investitori. Printre domeniile prioritare se numără sectorul energetic, inclusiv energia regenerabilă, IT și agricultura. 

Oficialii au discutat și despre eforturile guvernării de a moderniza țara. Președinta Maia Sandu și-a exprimat convingerea că Forumul Economic Mondial este o bună platformă de cooperare în acest scop.