CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu i-a primit în vizită la Chișinău pe Președintele Austriei și Președinta Sloveniei

Șefa statului i-a salutat azi la Chișinău pe Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen și pe Președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar. „La doar o săptămână după ce Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor, partenerii din Europa ne-au reconfirmat că Moldova este așteptată în marea familie europeană. Este un gest puternic, care ne arată că avem prieteni de nădejde, cu ajutorul cărora ne protejăm democrația, dezvoltăm economia și construim Europa aici, acasă”, a declarat Președinta Maia Sandu. 

În discuții s-a abordat și situația Ucrainei, care rezistă eroic invaziei brutale ruse și, astfel, protejează pacea și în Moldova. Președinta a făcut apel ca toată lumea democratică să continue să sprijine Ucraina. 

De asemenea, lidera de la Chișinău și-a exprimat recunoștința pentru solidaritatea Austriei și a Sloveniei, pentru proiectele de dezvoltare pe care le finanțează în Moldova. „Mizăm pe o decizie pozitivă a statelor membre privind începerea negocierilor de aderare la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie. Aderarea Moldovei la UE este unica noastră șansă de a garanta pacea, libertatea și bunăstarea pentru întreaga țară”, a punctat Președinta Maia Sandu.