CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu a felicitat-o pe artista plastică Elena Bontea, cu prilejul celei de-a 90-a aniversări

Cu ocazia aniversării celor 90 de ani, șefa statului a transmis un mesaj de felicitare artistei plastice Elena Bontea, supranumită de confrații de penel și Regina Culorii. 

Elena Bontea are o remarcabilă carieră artistică, începută acum 70 de ani și este considerată o artistă unică și o mare cunoscătoare a firii omenești. „Prin portretele sale, Elena Bontea a imortalizat o pleiadă întreagă a personalităților noastre din domeniul culturii, lucrări care astăzi îmbogățesc fondurile celor mai importante muzee din țară”, a spus Președinta Maia Sandu.

Președinta a mai menționat că ochiul antrenat și sensibil ne-a arătat nouă, privitorilor, părțile văzute și nevăzute ale lumii în care trăim, dar și cromatica stărilor sufletești. „Prin lucrările sale, Moldova a călătorit și s-a făcut văzută și admirată în cele mai neașteptate colțuri ale lumii. Îi dorim Doamnei Bontea multe toamne pline de inspirație, sănătate, poftă de viață și bucuria de a vedea frumusețea în fiece zi!”, a mai spus șefa statului în felicitarea sa. 

Sursa foto: Pagina de Facebook Elena Bontea