CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Nicolae Timofti a primit scrisorile de acreditare din partea Ambasadorului Republicii Elene, Vassilis Papadopoulos

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a primit astăzi, 6 noiembrie a.c., scrisorile de acreditare din partea Ambasadorului Republicii Elene în Republica Moldova, cu reședința la Kiev, Vassilis Papadopoulos.

Șeful statului i-a urat ambasadorului grec succes în misiunea sa diplomatică și și-a exprimat speranța că pe durata acesteia se vor aprofunda relațiile moldo-elene.

În cadrul întrevederii, președintele Nicolae Timofti a reconfirmat decizia autorităților de la Chișinău de a continua parcursul european al Republicii Moldova. Șeful statului a declarat că parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, precum și semnarea lui ulterioară, va constitui un pas important în procesul de integrare europeană.

La rândul său, ambasadorul Vassilis Papadopoulos a reafirmat sprijinul ferm al Greciei pentru aspirațiile europene, precum și agenda de reforme a Republicii Moldova. Diplomatul a încurajat eforturile autorităților de la Chișinău în această direcție, afirmând că adeziunea Greciei la spațiul comunitar a oferit țării sale numeroase beneficii.

”Republica Elenă va prelua președinția Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2014. Dorim să contribuim la urgentarea liberalizării regimului de vize pentru cetățenii moldoveni”, a relevat Vassilis Papadopoulos.

În cadrul discuțiilor, s-a convenit asupra intensificării relațiilor economice dintre cele două state.