Igor Dodon a prezidat o ședință de lucru privind organizarea celei de-a doua ediție a Forumului Economic Moldo-Rus

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat o ședință de lucru cu participarea consilierilor prezidențiali Elena Gorelova și Ion Perju, în cadrul căreia am discutat acțiunile de organizare a celei de-a doua ediție a Forumului Economic Moldo-Rus, care va avea loc la Chișinău, în perioada 20-21 septembrie 2019.

Programul va integra două paneluri principale de discuții tematice: cooperarea comunităților de afaceri din cele două țări și cooperarea dintre regiunile din Republica Moldova și Federația Rusă.

În acest context, a fost remarcat faptul că zeci de regiuni din Rusia au semnat deja acorduri de colaborare cu administrațiile raionale și municipale din țara noastră. În acest sens, Igor Dodon consideră că Forumul planificat va deveni o platformă excelentă pentru aproprierea în continuare a regiunilor și a cercurilor de afaceri din Moldova și Rusia.

De asemenea, șeful statului a menționat că pe parcursul ultimei luni, în țara noastră a avut loc o relansare plenară a relațiilor de cooperare moldo-ruse. "Comisia Interguvernamentală pentru Cooperare Comercial-economică și-a reluat activitatea, iar businessul rus manifestă un interes sporit pentru Republica Moldova", a subliniat Președintele RM.

Amintim că prima ediție a Forumului Economic Moldo-Rus s-a desfășurat cu succes la Chișinău, în septembrie 2018. La lucrările acestuia au participat peste 700 de reprezentanți ai mediului de afaceri din cele două țări. Au fost semnate șapte acorduri de investiții străine directe în economia moldovenească în sumă totală de cîteva zeci de milioane de dolari SUA.