CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Oleg Vasnețov

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

Oficialii au discutat mai multe chestiuni ce țin de relațiile bilaterale, constatînd lansarea cu succes a unei noi etape în dezvoltarea acestora după crearea majorității parlamentare și a Guvernului RM, precum și după reluarea activității Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică.

Șeful statului a exprimat recunoștință partenerilor ruși pentru prelungirea, după 1 iulie, a exporturilor fără taxe pentru unele categorii de mărfuri moldovenești pe piața rusă. În context, Igor Dodon și Oleg Vasnețov au examinat posibilitatea privind extinderea cooperării comercial-economice, în special, în domeniul agroindustrial.

De asemenea, oficialii au discutat detalii ce țin de organizarea celei de-a doua ediții a Forumului economic moldo-rus, planificat pentru 20-21 septembrie, în cadrul căruia este preconizată participarea cercurilor de afaceri ruse, inclusiv din regiunile Federației Ruse.