CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicare

Declarațiile Președintelui Maia Sandu după ședința CSS, convocată în legătură cu riscul de subminare a ordinii constituționale

Azi am convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate. Am avut un singur subiect pe agendă, și anume acțiunile anticonstituționale care au avut loc astăzi în Parlament. Ce s-a întâmplat în clădirea de peste drum este FOARTE GRAV. Parlamentul nu are dreptul să scoată din funcție judecătorii de la Curtea Constituțională. Parlamentul a făcut o tentativă neconstituțională de a numi un alt judecător la CC.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a prezidat ședința CSS: „Pe moment, nu există niciun indiciu al unei lupte reale anticorupție”

Delapidările din bugetul public, înstrăinarea voluntară a proprietăților statului, lipsa de independență a justiției, persecutarea primarilor pe motive politice și incapacitatea instituțiilor abilitate cu identificarea și combaterea marii corupții - sunt câteva dintre problemele critice abordate astăzi de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul primei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate.