CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Roelof van Ees, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, cu reședința la București.

Oficialii au discutat diverse aspecte ale relațiilor bilaterale, indicînd asupra necesității de consolidare a raporturilor comercial-economice și de atragere a investitorilor din Țările de Jos în Republica Moldova. Igor Dodon a remarcat că în prezent, în țara noastră activează cca 170 de întreprinderi cu capital olandez și această țară ocupă locul al doilea printre investitorii străini direcți.

Interlocutorii au constatat cu satisfacție dinamica ascendentă a relațiilor de colaborare în domeniul politic și cel juridic. Astfel, șeful statului a specificat faptul că Moldova și Regatul Țărilor de Jos au semnat 21 de acorduri care cuprind practic cele mai importante domenii de interes reciproc.

Președintele Moldovei a exprimat gratitudine conducerii Regatului Țărilor de Jos pentru susținerea acordată țării noastre în cadrul a patru programe guvernamentale: drepturile omului, bună guvernare și democrația, presa independentă, justiția și statul de drept.

În context, Igor Dodon a subliniat rolul important al Țărilor de Jos în susținerea eforturilor Republicii Moldova de a avansa pe dimensiunea integrării europene și, în special, în procesul de implementare a reformelor.