CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Moldovei a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin

În cadrul discuţiei părțile au abordat mai multe chestiuni cu privire la relaţiile bilaterale, inclusiv realizarea înțelegerilor la care s-a ajuns în cadrul recentei vizite în Republica Moldova a vice-ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Grigori Karasin.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii vizavi de situația pe dimensiunea transnistreană, în special, modul în care derulează pregătirile pentru întrevederea Președintelui Igor Dodon cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, preconizată pentru 25 aprilie, curent.

De asemenea, oficialii au abordat subiectul privind vizita în Moldova a președintelui „Sberbank" din Federația Rusă, Gherman Gref, care urmează să aibă loc la 24 aprilie, precum şi a vizitei șefului statului la Sankt Petersburg, preconizată pentru finele lunii aprilie, curent.

Totodată, în cursul întrevederii au fost discutate aspect legate de manifestațiile dedicate sărbătorii de 9 Mai – Ziua Victoriei.