Mesaj de felicitare adresat Sanctității Sale Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști

SANCTITATE,

Cu un sentiment de mare bucurie, Vă adresez Dumneavoastră, Preafericite Părinte Patriarh, și tuturor creștinilor ortodocși din Rusia sincere felicitări cu ocazia măreței sărbători a Învierii Domnului.

Sărbătorirea binecuvântatului și mult așteptatului Paști are loc în aceste zile, spre nenorocul nostru, în perioada dezlănțuirii groaznicei, pentru întreaga omenire, molime - pandemia de coronavirus, care a răpit deja viața a zeci de mii de oameni din întreaga lume. Potrivit spuselor Sanctității Voastre, Dumnezeu trimite bolile ca pedeapsă sau corecție. La rându-mi, doresc să cred că, trecând peste acest calvar, vom deveni mai puternici, mai înțelepți și mai tari în credința noastră ortodoxă.
Am convingerea că Focul Haric care coboară în Biserica Sfântului Mormânt și ale cărui scântei divine se vor răspândi în întreaga lume, va contribui la o schimbare în bine și la stoparea rapidă a pandemiei. În ciuda faptului că în acest an nu vom putea, împreună cu concetățenii noștri, să ne bucurăm de Învierea lui Hristos sub cupolele sfintelor lăcașuri — vom face acest lucru cu inima plină de bucurie în sânul familiei, împreună cu prietenii și apropiații noștri.
Vă doresc din toată inima, Preafericite Părinte, tărie sufletească și trupească, sărbători pascale fericite și pline de bucurie, pace, mult bine și prosperitate.
Rugăciunile patriarhale, pe care le faceți pentru noi toți, ne ajută mai mult ca oricând să depășim dificultățile de moment cu smerenie și statornicie, cu Credință, Speranță și Iubire.
Dumnezeu să vă binecuvânteze truda de Arhipăstor!

Hristos a Înviat!