CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului întreprinde o vizită de lucru la Sankt Petersburg

Președintele Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru la Sankt Petersburg, unde va participa la Forumul Economic Internaţional -2018, care îşi va ţine lucrările în perioada 24-26 mai, în Centrul pentru Congrese şi Expoziţii „Expoforum”.
 
În cadrul evenimentului șeful statului are preconizate mai multe întrevederi cu persoane oficiale, inclusiv cu preşedintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin, cu preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Rusiei, Valentina Matvienko, cu preşedintele Consiliului de Administrare “Gazprom”, Aleksei Miller, președintele ”Sberbank” din Rusia, Gherman Gref. ”Totodată, sînt planificate întrevederi cu reprezentanţii altor ţări şi cercuri de afaceri din străinătate”, a menționat Igor Dodon.
 
Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg este un eveniment unic în domeniul economiei şi al afacerilor. Evenimentul se desfășoară începînd cu anul 1997, iar din 2006 este organizat sub egida şi cu participarea Preşedintelui Federaţiei Ruse.
 
Forumul din anul curent se va desfăşura sub lozinca „Creînd o economie a încrederii”. La eveniment este preconizată participarea a circa 15 mii de oaspeţi din peste 140 de ţări ale lumii, printre care Germania, Elveţia, Suedia, Grecia, Italia, India, Arabia Saudită, Qatar, Israel, Vietnam, SUA, Canada, ţările din Africa. Printre participanţi la Forum sînt prezenți reprezentanţi ai comunităţilor de afaceri, conducători ai organizaţiilor internaţionale, persoane oficiale, experţi, savanţi şi jurnalişti.