CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a avut o întrevedere de lucru cu bașcanul Autonomiei Găgăuze

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu bașcanul Autonomiei Găgăuze, doamna Irina Vlah. Oficialii au discutat subiecte cu privire la viața social-economică a regiunii, inclusiv măsurile întreprinse de autoritățile locale în contextul prevenirii și combaterii infectării populației cu virusul COVID-19.

Irina Vlah l-a informat pe Igor Dodon că toate acțiunile întreprinse de administrația autonomiei sînt realizate în strictă conformitate cu deciziile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale. Potrivit bașcanului, pînă în prezent în regiune au fost confirmate 17 persoane infectate cu COVID-19, iar 621 se află sub supraveghere. Spitalul din Comrat, cu o capacitate de 75 de locuri, este amenajat pentru tratarea bolnavilor infectați cu virusul de tip nou.

Cadrele medicale dispun de toate echipamentele de protecție necesare. Populația este informată cu privire la riscurile și consecințele legate de încălcarea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență. Doamna Vlah a dat asigurări că situația din regiune este ținută sub control.

Șeful statului a menționat importanța respectării stricte, în special în perioada sărbătorilor pascale a restricțiilor impuse de autorități, pentru a depăși mai rapid criza cu care ne confruntăm. Președintele țării a subliniat că actuala conducere a statului este dispusă să ofere tot sprijinul necesar în acest sens.