CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării întreprinde o vizită de lucru în raionul Șoldănești

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru în raioanele Șoldănești și Rezina, pentru a se familiariza cu situația epidemiologică la fața locului, pentru a discuta măsurile anticriză cu administrațiile raionale și pentru a lua cunoștință cu activitatea agenților economici și a-i felicita pe veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Prima destinație este comuna Alcedar, din Șoldănești, unde șeful statului a vizitat gospodăria locală – SRL „Vagadi”, specializată în cultivarea fructelor și a cerealelor. Întreprinderea activează pe o suprafață de peste 100 de hectare și dispune de utilaj frigorific pentru păstrarea recoltei, cu capacitatea maximă de 600 tone. Anul trecut, recolta de cereale a fost de circa 1800 de tone, de porumb peste 2 mii de tone și de fructe tot peste 2 mii de tone.

Președintele a salutat activitatea gospodăriei și a asigurat conducerea și colaboratorii acesteia de faptul că autoritățile țării vor depune maximum eforturi pentru a susține agenții economici și populația în această perioadă dificilă pentru noi toți.

În continuare, Igor Dodon s-a deplasat în satul Cușmirca, unde a vizitat un veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Anton Solovei a sărbătorit în anul curent cea de-a 95-a aniversare, iar în anul trecut, împreună cu soția sa, Maria Sîrbu, au marcat 70 de ani de căsnicie. Șeful statului i-a exprimat veteranului respectul său enorm și l-a felicitat cu ocazia celor 75 de ani ai Marii Victorii, dorindu-i lui și familiei sale sănătate și liniște sufletească.