CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Armenia în Republica Moldova

Astăzi, Igor Dodon, Președintele țării a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Armenia în Republica Moldova, Jivan Movsisyan.

În cursul dialogului, părțile au discutat aspecte legate de vizita oficială a șefului statului în Armenia, care va avea loc în prima jumătate a lunii noiembrie curent (9-10 noiembrie).

Interlocutorii au fost unanimi în opinia că există un potențial sporit pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în toate domeniile de interes comun și în special în sfera comercial-economică.

Igor Dodon am menţionat că în acest an se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Armenia, perioadă în care s-a reușit să fie întreprinși mai mulţi paşi pentru consolidarea cooperării bilaterale. Unul din aceştea fiind și acreditarea, în toamna anului trecut, după o pauză de mai mulţi ani,  a Ambasadorului Movsisyan, precum şi deschiderea, în acest an a Ambasadei Armeniei la Chişinău.

În cadrul discuției, șeful statului a subliniat aportul important al diasporei armene din Moldova în fortificarea relaţiilor între ţările noastre, în special participarea acesteia la reconstrucţia complexului cultural-istoric Palatul Manuc Bei.