CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a desfășurat ședința Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei pandemice

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a desfășurat ședința ordinară în regim online a Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei pandemice. După ședință, șeful statului împreună cu ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu și primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban au susținut briefingul tradițional și au prezentat ultimele date cu privire la evoluția situației în Republica Moldova.

Astfel, în ultimele 24 de ore, după procesarea a 726 de teste, au fost confirmate 114 cazuri de contaminare cu coronavirus de tip nou, dintre care o persoană a venit din Federația Rusă. În context, Igor Dodon a specificat faptul că în interiorul țării, cu părere de rău, este încă un potențial focar – în satul Brînzeni, Edineț, unde s-au depistat 39 de persoane infectate. Din acest motiv, șeful statului s-a adresat Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării cu o solicitare de a lua măsuri pentru plasarea acestei localități în carantină.

În total, în Republica Moldova sînt 2282 de persoane contaminate cu COVID-19 după procesarea a peste 11 mii de teste. Totodată, Igor Dodon a menționat că până în prezent 391 de persoane s-au recuperat datorită eforturilor enorme ale medicilor noștri.

În cadrul briefing-ului, Președintele țării a remarcat faptul că Focul Haric a coborît astăzi la Ierusalim și în curînd va fi adus cu avionul în Republica Moldova, după care va fi repartizat în fiecare biserică. Șeful statului a felicitat toți cetățenii cu prilejul Sfintelor Paști și le-a dorit multă sănătate și liniște sufletească.