CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a convocat şedinţa ordinară a prezidiului Federației de șah

În calitate de Președinte al Federației de șah a Republicii Moldova, Igor Dodon a convocat şedinţa ordinară a prezidiului Federației.

Interlocutorii au discutat rezultatele Campionatelor Naționale la şah, desfăşurate în ianuarie şi februarie curent, au analizat participarea echipelor noastre la cîteva competiții importante, precum Campionatul Europei între bărbaţi, care va avea loc la 17 – 30 mai în Slovenia și Campionatul Europei între femei, care se va desfășura la 1 – 14 iunie, în România. Totodată, părțile au vorbit despre pregătirea de Olimpiada Mondială, care va avea loc la 5 – 18 august 2020 la Moscova.

Igor Dodon a salutat faptul că trei cluburi sportive au fost afiliate la Federația de Șah, numărul acestora ajungînd la cinzeci şi şase. „Putem constata cu satisfacție că avem organizații locale ale şahiştilor în toate raioanele ţării”, a subliniat șeful statului.

Pe finalul ședinței cei prezenți au stabilit convocarea Adunării Generale de dare de seamă a Federației de Șah pentru data de 16 mai curent. Totodată, Președintele țării a reiterat că va continua să contribuie la promovarea sportului în ansamblu şi a şahului în particular.