Igor Dodon a transmis un mesaj participanţilor la şedinţa solemnă a Adunării Interparlamentare a Comunităţii Statelor Independente

Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova a transmis, astăzi, un mesaj de felicitare participanţilor la şedinţa solemnă a Adunării Interparlamentare a Comunităţii Statelor Independente (CSI), care se desfăşoară la Sankt Petersburg.

Președintele țării a adresat salutări participanţilor la şedinţa jubiliară a Adunării Interparlamentare a statelor-membre ale CSI dorindu-le succese și activitate reuşită.

Totodată, șeful statului a menționat că CSI a avut rolul decisiv în păstrarea relaţiilor dintre republicile Uniuni Sovietice şi reluarea proceselor integraţioniste în spaţiul post-sovietic, de aceea acordă o importanță deosebită calității de membru a ţării noastre în această comunitate fiind convins că Moldova va continua cooperarea cu organismele sale interstatale.

De asemenea, Igor Dodon a declarat că Adunarea Interparlamentară a Comunităţii a devenit o platformă care oferă posibilitatea parlamentarilor din ţările CSIde a se întruni, de a face schimb de experienţă, de a identifica împreună soluţii pentru problemele stringente.

În acest context, Președintele țării declaracă Republica Moldova nu trebuie să renunţe la colaborare cu partenerii strategici sub pretexte inventate deoarece relansarea unor relaţii noi este mai complicată decît distrugerea acestora, iar consecinţele negative le suportă ţările noastre şi cetățenii noştri.

Menționăm că mesajul Președintelui Republicii Moldova a fost rostit de către preşedintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, care se află la Sankt Petersburg împreună cu o delegaţie a fracţiunii parlamentare a PSRM.